• Výběr jídel

    17 úno 23:15

    Co se personálu jídelny týče, nemám námitek. Nicméně na začátku mého studia byla menza NĚCO, byla zde i speciální nabídka - např. tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou a další chutné pokrmy, které byly vypuštěny. Přijde mi, že současná nabídka se točí okolo asi 10 jídel stále dokola, vždy po 2 týdnech zase ta samá jídla. Mnohá jídla jsou pro mě taktéž zklamáním, protože jsou odfláknutá nebo nestojí za to je jíst. Uvítala bych větší výběr jídel a navrácení delikates.
    • Re: Výběr jídel

      27 úno 13:12

      Dobrý den,

      v nabídce máme kynuté knedlíky s jahodami. Nabídka jídel se opakuje po 7 týdnech. Svíčkovou na smetaně jsme zařadili do jídelníčku vícekrát, na přání strávníků.

      Tomaschko,
      vedoucí menz
  • Kvalita a porce

    7 úno 15:43

    Bohužel, jídlo nemohu hodnotit kladně... některá jídla jsou absolutně přemaštěná, jiná zase tak suchá, že je to na zadušení... například kuskus s hlívou ústřičnou... byl tak suchý, že jsem každé sousto musela zapít, aby mi vůbec sklouznul do žaludku. A ještě jsem si za to zaplatila 38 Kč... Porce jsou neskutečně malé, odcházím z menzy hladová, celkem za balík peněz. Nedovedu si představit, jak se z takových porciček nají muži. Ze všech jídel je navíc cítit stejný pach, nevím, k čemu to přirovnat... maggi? glutamáty?... prostě je to taková umělá pachuť. Je mi líto, ale do menzy už téměř nechodím... dříve jsem chodila skoro každý den, nyní maximálně jednou za měsíc...
  • hořký čaj

    30 led 13:16

    Dobrý den byla by možnost na menze K5 zavést hořký čaj, popřípadě tam aspoň dát barel s vodou?
    můžeme si vybrat buď jen sladký čaj, nebo sladkou šťávu.
    Popřípadě koupit vodu balenou, která není vždy k dispozici- je vyprodaná děkuji.
    • Re: hořký čaj

      27 úno 13:02

      Dobrý den,

      na K5 již máte na výběr sladký i nesladký čaj. Balené vody jsou ve vitríně.

      Tomaschko,
      vedoucí menz
  • TF - jídelna

    27 led 10:27

    Velmi chutná jídla a usměvavé kuchařky...příjemná atmosféra. Je radostí se stravovat v jídelně.-)
    Děkuji
  • pochvala

    26 led 16:35

    Mockrát děkuji menze JU za skvělé jídla, výběr a hlavně moc milé paní kuchařky, hlavně na výdejně K5.
    chtěla bych poprosit i za ty kuchařky zvedněte jim plat- zaslouží si to. Ta práce v kuchyni je opravdu náročná.
    • Re: pochvala

      28 led 14:20

      Dobrý den,

      děkujeme za pochvalu. Práce v kuchyni je opravdu náročná a platy jsou v celku nízké. Ani nevíte, jak je těžké sehnat nové zaměstnance, ale pokud se zvednou platy, tak by se musela změnit i cena jídel.

      Petr Tomaschko,
      vedoucí menz
  • Re: Výběr, falešné názvy a cena jídla - reakce na pana Tomaschka

    24 led 19:17

    Děkuji Vám za reakci,

    obávám se, že ohledně žebírek jste mi špatně porozuměl. Neptal jsem se na to, proč je jiná cena mezi žebírkem po Orintálsku a žebírkem po Srbsku. Pouze jsem podotkl, že tato dvě jídla vypadají a chutnají stejně, nicméně rozdíl mezi těmito jídly chápu. Ptal jsem se hlavně na rozdílnou cenu mezi vepřovým žebírkem po Srbsku a srbským vepřovým žebírkem. Opakuji, paní u výdeje mi potvrdila, že tato dvě jídla jsou stejná, ale mají jen pozměněný název. Moje otázka tedy zní, jak je možné že vepřové žebírko po Srbsku podávané v pátek jeden týden má odlišnou cenu od srbského vepřového žebírka podávaného následující týden v úterý? Byť jde jen o pár korun, jak mohou mít dvě stejná jídla rozdílnou cenu? Případně mi prosím vysvětlete rozdíl mezi těmito dvěma jídly, pokud se paní u výdeje spletla a jídla jsou odlišná.

    Dále děkuji za vysvětlení proč se sekaná jmenuje hamburger. Nicméně my strávníci nemůžeme vědět, že přejímáte od dodavatele i názvy jídel, proto nám to přijde jako výdej jídla pod falešným názvem.

    Děkuji předem za odpověď.
    • Re: Re: Výběr, falešné názvy a cena jídla - reakce na pana Tomaschka

      28 led 14:08

      Dobrý den,

      v úterý 5.2. 2019 je v jídelníčku Srbské vepřové žebírko. Vepřové žebírko po srbsku vůbec v naší nabídce není. V pátek 1.2. 2019 je Vepřové žebírko po orientálsku.

      Tomaschko Petr,
      vedoucí menz
  • játra

    24 led 14:28

    Dobrý den,
    proč prosím zmizela z jídelníčku játra?
  • Pochvala

    24 led 14:18

    Velmi ráda chodím do menzy. Jídlo je dobré a je ho dost.
    Velmi kladně hodnotím také personál menzy na Teologické fakultě - kuchařky jsou velmi milé a pokud je poprosíte o více či méně jídla, rády Vám vyjdou vstříc.
  • Hodnocení

    23 led 12:19

    Já bych ráda přidala i převážně pozitivní komentář, těší mě větší výběr bezobjednávkových jídel (chodím schválně na oběd, co nejdříve), nové suroviny, jako je bulgur, tilápie, hlíva apod. a také konečně možnost dobíjet si kredit bezhotovostně.

    Věřím, že cena je nějakým způsobem vypočítaná, uvítala bych ale vysvětlení, proč se liší cena u dvou stejných jídel (i když s odlišným názvem; viz komentář níže).

    Brambory jsou v připomínkách asi pokaždé, z mého pohledu někdy velmi dobré a někdy hrozné, přemrzlé, s nepříjemnou pachutí.

    Z komentářů typu: "Není, co si vybrat" těžko vzejde řešení, to je poměrně individuální, já osobně si vyberu vždy, i když bych zrovna měla větší chuť třeba na lasagne nebo sushi.. Pokud je někdo s prominutím rozežranej, tak se mu těžko dá jakkoli vyjít vstříc.
  • Výběr, falešné názvy a cena jídla

    22 led 18:20

    Plno jídel, která jsou na výběr se opakují za sebou po pár dnech ale s jiným názvem, přitom jde o samé, nebo téměř samé jídlo. Například jeden pátek bylo vepřové žebírko po Srbsku a další týden v úterý nebo pondělí bylo srbské vepřové žebírko. Paní u výdeje potvrdila, že se jedná o dvě naprosto stejná jídla, akorát má každé trochu jiným názvem, cenově se ovšem tyto dvě jídla liší. Jak je toto možné? Obě dvě jídla mimochodem chutnají a vypadají jako vepřové žebírko po orientálsku a do žebírka mají opravdu daleko. V minutkové bývají často kuřecí nudličky. Jedny po Srbsku, v těch jsou lusky, druhé po Mexicku, v těch jsou fazole a třetí po orientálsku, v těch je nakrájená paprika. Až na tyto zmíněné ingredience se vzhledově ani chuťově nijak neliší a bývají po sobě klidně i druhý den. A to je jen pár z mnoho případů.

    Slovo hamburger se skládá ze slov ham v překladu šunka a burger v překladu houska. Znamená to tedy něco jako šunka v housce, nikoliv 2 pidikousky sekané. Pokud ředitel KaM, nebo ten kdo jídla a názvy vymýšlí, neví jak vypadá skutečný hambruger, ať se dojde podívat do nějaké fast food restaurace, nebo ať změní název jídla a přestane sekanou vydávat za něco jiného.

    Prosím, aby menza přestala šidit své strávníky na názvech, přestala vyrábět jednu univerzální omáčku, do které se sem tam přidá něco jiného a změní se název celého jídla a aby jedno a to samé jídlo bylo za stejnou cenu! Děkuji!

    • Re: Výběr, falešné názvy a cena jídla

      24 led 06:25

      Dobrý den,
      dovolte mi abych Vám vysvětlil rozdíl mezi těmito jídly. V Srbském žebírku je pouze zelenina a v Orientálském žebírku je protlak, kapie, houby a červené víno. To je rozdíl, který určuje cenu jídla, protože cena jídla je kalkulována dle cen potravin, za které nakoupíme. Ještě k hamburgerům. Pokud od dodavatele nakoupíme zboží pod názvem hamburger, tak se snažíme tento výrobek prodávat pod tímto názvem. Prodej pod jiným názvem mi přijde právě šizení.

      Tomaschko Petr,
      vedoucí menz
  • Pestrost, kvalita a množství již neodpovídá ceně

    22 led 17:14

    Některá jídla jsou na menu každý druhý týden. Šetří se na porcích. Zejména mužské osazenstvo je nenajedené. Šetří se na surovinách. Např. k různým těstovinám s omáčkami je opravdu jen na namočení tak poloviny těstovin a zbytek abyste jedli na sucho.
    Jídlo není kvalitní z hlediska tepelné úpravy. Např. Fazolky po mexicku jsem měla dvakrát, z toho jednou byly tvrdé nedovařené a omáčka úplně bez chuti, jako by tam byl jen nálev z konzervy.
    Doufáme v brzké zlepšení! :)
  • Kvalita a výběr jídla

    21 led 21:53

    Z jídel se nedá nic kloudného vybrat, všechno je to dělané s co možná nejmenším úsilím, to bohužel odpovídá kvalitě jídla. Sorry jako, ale nechci každý den jíst něco smaženého, protože nic jiného už v 11:30 na Teologické fakultě není. Chápu, že si mohu objednat, ale často nevím, zda oběd stihnu. Cena neodpovídá některým jídlům. Například brambory, které vypadají, že už jednou prošly trávicím traktem a ještě lépe chutnají + kus vařené brokolice za 30Kč? Reálné náklady myslím tak 8Kč za porci.
    • Re: Kvalita a výběr jídla

      24 led 06:39

      Vážený strávníku,

      správně píšete, že ani Vy nevíte, zda na oběd na TF přijdete. My to ale vědět musíme. Není problém na TF poslat více bezobjednávkových jídel, ale pokud se neprodají, tak je to naše ztráta a někdo jí musí zaplatit. Ještě před pár lety na TF bylo možné jen objednávkové jídlo. Teď si můžete vybrat ze 4 bezobjednávkových jídel a 2 minutek. Bohužel ani my nedokážeme věštit a tak posíláme bezobjednávkových jídel, aby byla jistota, že se prodají. Cena jídla je dle kalkulací potravin. Myslím, že jste již dlouho nebyl v obchodě s potravinami. Pokud ale máte nějakého dodavatele, který by se vešel s cenou brambor a brokolice na porci do 8,- kč, tak Vás poprosím o kontakt a rádi navážeme spolupráci.

      Tomaschko Petr,
      vedoucí menz
  • Špatný výpočet porcí

    21 led 14:59

    Párkrát se mi stalo, jak už je zde zmíněno. Že jsem si objednala jídlo na které jsem se mimochodem celé dopoledne těšila a když jsem přišla, bylo mi oznámeno že už nemají ať si vezmu něco jiného.To mi nepřipadá OK, když si ho člověk dopředu objedná.
  • Vegetariánská jídla

    19 led 21:25

    Take se pridavam a prosim o vetsi pestrost a kvalitu vegetarianskych/veganskych jidel :)
  • porce

    16 led 12:50

    chápu, že se zdražili suroviny a tudíž se zdražuje i v menze, ale abych prostě za oběd dala 40 korun a po dvou hodinách měla hlad, to se mi prostě nezdá. Porce se rapidně zmenšili a pokud fakt výslovně neřeknu, že chci víc - což je mi většinou trochu trapný - tak se za ty peníze fakt nenadlábnu.
  • Kvalita × cena

    14 led 22:45

    Kvalita jídel ve studentské výdejně mě moc nepřesvědčila. Navštívil jsem jí asi 2×, poprvé to byl malý karbanátek (který se dal jíst) s tunou kaše, která se moc nedala. Podruhé jsem tam měl možnost ochutnat rizoto, které by se dalo jíst, kdyby byla rýže dovařená a ne tvrdá jako hřebíky. Chápu, že se to vaří ve velkém množství, ale ... proč na střední škole se mi toto nikdy nestalo? Takže mě to moc nepřesvědčilo navštěvovat studentskou výdejnu. Chodím dolů na minutkovou, kde se sice snaží jídla obměňovat, ale hranolky ke každodenní konzumaci nejsou moc dobré. Musím alespoň dát jedno plus za kuřecí nudličky, které mi tam snad jako jediné chutnají. Dále navštěvuji pizzu, kde na vás za pultem čekají paní s velice "příjemným" pohledem. Je vidět, že pečení pizzy je jejich vysněná práce. Velice dokáží "zpříjemnit" svým pohledem zbytek dne. Navíc pizza je skoro vždy přepečená, takže si o okraje vylámete zuby. Celkově kvalita jídla bych řekl neodpovídá ceně, kterou platíme. Člověk občas přemýšlí, jestli nejsou lepší instantní nudle, než to co nám tam servírují. Chtělo by to buď trochu upravit suroviny za tu cenu, nebo trochu zlevnit.
  • Nedostal jsem své jídlo :(

    14 led 21:43

    Také se Vám někdy stalo, že jste si objednali jídlo, přišli jste si pro něj v 13.30, a kuchařka vám sdělí, že už ho nemá? Doufám, že to není běžné. Vždy jsem počítal s tím, že zaplacené jídlo je rezervované.
  • Kvalita

    14 led 16:05

    Za poslední 4 roky šla kvalita jídla rapidně dolů.
    • Re: Kvalita

      16 led 11:57

      Dobrý den,

      kvalita jídel se určitě nezhoršuje. Snažíme se jídlo připravovat z kvalitních surovin.


      Tomaschko Petr,
      vedoucí menz
  • Kvalita brambor

    14 led 13:35

    Kvalita brambor v menze je naprosto šílená. Poprosil bych, aby se místo brambor krmných kupovali brambory pro normální lidi a ne pro svině a býčky.
    Díky!
    • Re: Kvalita brambor

      16 led 11:23

      Dobrý den,

      kvalita brambor se naštěstí od změny dodavatele výrazně zlepšila. Krmné brambory nenabízíme v našich menzách.

      Děkujeme za názor, Tomaschko Petr
  • Pestrost vegetariánských jídel

    14 led 00:46

    Ráda bych navrhla větší pestrost bezmasích jídel. Jakožto člověk, který nejí maso, mám na výběr jedno maximálně dvě jídla. To není problém - jsem ráda, že si alespoň to jedno jídlo mohu dát. O co bych však ráda požádala, je o větší variabilitu těchto jídel. Přibližně po 2 týdnech se jídla stále opakují a člověk tedy jí dokola stále to samé.
    Předem děkuji za zvážení.

    PS: Jako pochvalu bych chtěla vyzdvihnout Zeleninové rizoto z bulguru, které je výtečné!
    • Re: Pestrost vegetariánských jídel

      16 led 11:15

      Dobrý den,

      děkujeme za názor. Jídelníček točíme po 7 týdnech. Pouze svíčková se v jídelníčku opakuje vícekrát.

      Tomaschko Petr
      vedoucí menz
  • Kvalita masa

    7 led 22:13

    Kvalita mas, jak vepřových tak kuřecích je někdy žalostná. Místo celistvého masa na talíři tak mám jen jakési cucky. :)
    • Re: Kvalita masa

      16 led 11:12

      Dobrý den,

      prosím, pokud budete mít příště problém s masem, můžete ho ihned řešit s vydávajícím personálem.

      Děkuji, Tomaschko
      vedoucí menz
  • Vaření bez surovin od nejmenovaného holdingu patřícího 1 nejmenovanému politikovi

    23 pro 20:48

    Nebo alespoň jejich omezení a nahrazení za produkty od místních producentů.

    Pokud už tuto strategii menza aplikuje, tak je vše v pořádku. V opačném případě doporučuji zaměřit se např. na drůbeží maso, uzeniny, mouku, strouhanku, pečivo či mléčné výrobky...
    • Re: Vaření bez surovin od nejmenovaného holdingu patřícího 1 nejmenovanému politikovi

      16 led 11:05

      Dobrý den,

      potraviny se snažíme vybírat podle kvality a ceny. Neupřednostňujeme určitého nejmenovaného dodavatele.

      Tomaschko Petr, vedoucí menz
  • Výběr a kvalita jídel

    22 pro 14:15

    Jsou dny, kdy si v menze z jídel, která jsou nahoře, nelze vybrat ani jedno... a pak jsou zase dny, kdy nevím, které jídlo dříve (například pokud se dá svíčková a řízek v jeden den). Bohužel musím říct, že občas dostanu něco, co je docela těžko poživatelné... nedávno mi špagety plavaly ve vysoké vrstvě oleje, což mi krásně promastilo střeva na celý den. Kuřecí nudličky tandoori byly jen taková lehce pálivá voda, která měla asi připomínat indické jídlo.
    Nebo pokud je už jídlo poživatelné, tak je to tak malá porce, ze které by se nenajedlo ani malé dítě... např. těstoviny s nivovou omáčkou... stálo to snad kolem 50 Kč a byla tam taková loužička omáčky, že jsem v tom sotva obalila pár těstovin. A 3 malé bramboráčky z polotovaru s prorostlou panenkou bych taky nečekala za 50 Kč...
    Další pro mě nepochopitelná věc je, že když víte, že např. řízky či svíčková jdou na odbyt, proč neuděláte více porcí, a např. méně porcí trhance. Trhanec pak je třeba i v půl druhé odpoledne, kdežto svíčková dojde po 20 minutách...
    Chápu, že se jídlo zdražuje, a tudíž se muselo zdražit i v menze, ale za vyšší cenu bych čekala přiměřené porce nebo kvalitu... vím, že je těžké při nedostatku personálu uvařit dobře a ve velkém množství, ale...